Tidlig natt til søndag 29. juli ble en kvinne overfalt i Nygata på Bakklandet. Et vitne på sykkel avverget det politiet mener var et voldtektsforsøk.

I etterkant gikk politiet ut med en etterlysning av gjerningspersonen og leverte overvåkningsbilder til Adresseavisen. Fem dager etter overfallet ble en mann i 20-årene pågrepet for overfallet og deretter varetektsfengslet i fire uker. Da denne perioden gikk ut på mandag, begjærte politiet mannen fengslet i ytterligere én måned.

- To forsøk på seksuell handling

Ifølge fengslingskjennelsen er mannen nå siktet for å ha begått tre seksuelle overgrep med lik framgangsmåte, innenfor et kort tidsrom og i nærheten av hverandre.

I tillegg til voldtektsforsøket er han nå også siktet for to forsøk på seksuell handling. I likhet med politiet mener Sør-Trøndelag tingrett at det er fare for at mannen på frifot vil begå nye overgrep, og viser i den forbindelse til mannens intensitet og væremåte overfor de fornærmede kvinnene samt den korte tiden som gikk mellom hvert forhold denne natten.

Mannens forsøk på seksuelle handlinger skal ha skjedd etter det angivelige voldtektsforsøket som ble avverget. Dette styrker etter rettens mening gjentagelsesfaren og «viser samtidig hvor langt han er villig til å gå», heter det i kjennelsen.

LES MER OM HENDELSEN HER: - Kvinne overfalt på Bakklandet

Har video

Det går også frem av dokumentet at videoovervåkning knytter siktede til forholdet i Nygata - i tillegg til hans egen forklaring, mener dommeren. Politiet har også innhentet en video som knytter mannen til ett av de to andre overgrepene han er siktet for, går det frem av kjennelsen.

I tillegg til gjentagelsesfare, mener tingretten at det er fare for at mannen vil unndra seg straff om han løslates. Den pågrepne mannen er av afrikansk opprinnelse og bor i Trondheim. Dommeren konstaterer at siktede ikke har noen tilknytning til Norge, bortsatt fra sitt midlertidige opphold. I tillegg har han kone og nær familie i hjemlandet.

Han fengsles derfor i nye fire uker.

Advokat Tore Angen som forsvarer den siktede, opplyser at klienten har forklart seg i avhør.

- Han har ikke erkjent straffskyld i henhold til siktelsen, sier Angen.

Det første overgrepet mannen er siktet for skal ha skjedd ved trappa til Nygata 28 på Bakklandet natt til 29. juli. Deretter skal han ha gått videre. Foto: Ann-Inger Borstad