- Vi har ikke kapasitet til å være på Dalgård, så derfor må vi flytte på oss, sier Gro Kristiansen, rektor ved Dalgård skole.

Fredag inviterte hun elever og foreldre til å ta en titt på tidligere Ringve skole som nå skal huse deler av Dalgård.

- De fikk komme og se klasserommene og utearealet. Vi er heldige som kan bruke et bygg som er egnet til skole. Jeg møtte bare smilende elever som gleder seg til skolestart, sier Kristiansen.

Vannskade

Det var i pinsa vannskaden oppstod ved Dalgård skole som ligger øverst på Byåsen.

- Det var egentlig en filleting. En sikkerhetsventil på en varmtvannsbeholder ryker, og vannet står og renner i bygget gjennom pinsehelga. Dermed ble det vannskader i E-bygget, sier Kristiansen.

Arbeidet med å tørke og renovere bygget har pågått i sommer, men fortsatt gjenstår fem ukers arbeid. Det betyr at bussingen vil pågå frem til 1. oktober.

- Det er to klasser på 7. trinn og hele 5. trinn som nå skal til Ringve. De møter til vanlig tid på Dalgård, og kommer tilbake til vanlig tid. Vi omorganiserer litt slik at skoledagen ikke blir lenger enn før, sier Kristiansen.

Skolen har totalt drøyt 630 elever.

Kvarters busstur

Hun ser ikke dette som noen stor utfordring.

- Ting er lagt så godt til rette, så dette kommer til å gå helt fint. Nå får vi også mulighet til å bruke fjæra, sier Kristiansen.

Hun regner med at bussturen på en drøy mil vil ta rundt et kvarter. Lærerne skal være med på bussen, og rektoren forsikrer om at bussen er utstyrt med setebelter.

Ringve skole har vært midlertidig skole for elevene ved Lade skole siden 2016 mens byggingen av nye Lade skole har pågått. Nå står nyskolen ferdig, og dermed er lokalene på Ringve ledige.

Dalgårdelevene er ikke de eneste som busses til midlertidige lokaler: Sjetne skole busses til Brøset mens skolen rehabiliteres, mens elevene ved Huseby ungdomsskole busses til midlertidige brakker på Sverresborg.