I disse dager pågår Aksjon skolevei som er en landsomfattende kontrollaksjon hvor politiet har fokus på skoleveier. Tirsdag morgen stilte politiet seg opp langs fylkesvei 708 (Hølondvegen) i Melhus for å undersøke hastigheten til kjøretøy som kom kjørende mot Melhus sentrum. I nærheten av kontrollstedet ligger Melhus videregående skole, Gimse barneskole og Gimse ungdomsskole.

- Det var åtte sjåfører som fikk reaksjoner i en 60-sone. Det var seks som fikk forenklet forelegg, og så var det to sjåfører som mente at lasermålingen var feil. De ble anmeldt og saken kan dermed ende i retten, forklarer politibetjent John Bjørnli ved Heimdal politistasjon.

- Ikke så vanlig

- Flesteparten skjønner at de har kjørt for fort og godtar det, men så var det to som ikke ville vedta forelegget. Det er ikke så vanlig at det skjer, sier han.

Politiet vil fokusere på blant annet mobilbruk, sikkerhetsbelte og hastighet i forbindelse med Aksjon skolevei. Denne dagen var det fartskontroll.

- Sjåførene kom kjørende nedover en bratt nedoverbakke og så kjørte videre over Gaula. Der ble de stanset ved den første rundkjøringen, forklarer Bjørnli.

Kunne stoppet flere

Skoleelevene har gang- og sykkelfelt ved siden av veien, men de må krysse veien på et tidspunkt. Etter å ha stått i en time ble det en nedslående resultat mener Bjørnli.

- Den ene som mente målingen var feil kjørte i 82 kilometer i timen, mens den andre som ikke vedtok forelegget ble målt til noe på 70-tallet. Det tar tid å gjøre avhør på stedet, og vi kunne ha stoppet enda flere, sier han.

Ifølge Bjørnli var det mange sjåfører som bare ble vinket videre til tross for høy hastighet på lasermåleren.

- De var heldig sånn sett. Vi sto og skrev ut forelegg hele tiden, sier han.

Aksjon skolevei vil foregå de neste to ukene, og Bjørnli forteller at de har ei liste over strekninger som er aktuelle kontrollpunkt de neste dagene.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter