I begynnelsen av juli sto fem kilometer med ny E6 fra Vassmarka til Ronglan, rett nord for Åsen sentrum klar.

Tirsdag var det offisiell åpning.

Les også: Her får du kjøre i 100 km/t til våren

- Null bompenger

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) var til stede under markeringen, og skriver på Facebook:

- Mye glede da nok en veistrekning åpnet i dag. Denne gang på E6 i Trøndelag. Null bompenger, lokale entreprenører, under budsjett. Tryggere og raskere veier gjør hverdagen bedre.

Ifølge en pressemelding fra Statens vegvesen var det satt av 210 millioner kroner til prosjektet. Sluttsummen endte på 188 millioner kroner.

Ny E6 mellom Vassmarka og Ronglan er et trafikksikkerhetsprosjekt med utbedring av gammel E6 og delvis ny veg, skriver Statens vegvesen.

Veien er bygget ut med delvis to- og delvis tre kjørefelt og midtdeler. Det er også bygget havarilommer og satt opp veilys. Veien er blitt bredere. Ny fartsgrense på strekningen er 90 km/t, mot 80 km/t tidligere.

Les også: Det er fullt på Nordre Avlastingsveg i rushtiden

Ikke motorveistandard

Strekningen har dermed ikke fått fullverdig motorveistandard, noe som blant annet ville ha krevet minst fire kjørefelt.

Sør for prosjektet skal imidlertid Nye Veier AS bygge firefelts motorvei til Kvithammar, og nord for prosjektet planlegger Statens vegvesen E6-utbygging videre mot Mære i Steinkjer. Adresseavisen har tidligere fortalt at standard for E6 videre til Mære ikke er bestemt og at det kan bli aktuelt med firefelts motorvei også her.

Hvis veien videre til Steinkjer bygges med fire felt kan nye E6 igjennom Åsen komme til å skille seg ut med lavere standard.

- Når det gjelder E6 i Åsen har det viktigste for oss vært å få på plass midtrekkverk og trafikksikre veien. Hvis E6 bygges med fire felt videre nordover fra Ronglan, bør vi se på denne strekningen på nytt, og få på plass fire felt også her. Det vil imidlertid kreve en ny trase og en helt ny plan, sa Kjetil Strand, som er strategidirektør i Statens vegvesen til Adresseavisen i februar.

I pressemeldingen om veiåpninga denne uka peker Statens vegvesen på prosjektene som er på gang nord og sør for Åsen, og skriver:

- Vassmarka-Ronglan blir liggende som den er slik planene er i dag, mye på grunn av de dårlige grunnforholdene langs Nesvatnet.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter