Statsrådsbyttene i Frp-leiren fører også til rokeringer og avganger blant statssekretærene – regjeringens juniorministre.

I Nærings- og fiskeridepartementet har statsminister Erna Solberg nå tatt «kjærestegrep» nummer to på kort tid:

I ly av stormen som oppsto rundt fiskeriminister Per Sandberg og hans nye flamme, norsk-iranske Bahareh Letnes, meldte nemlig Sandbergs to statssekretærer, Roy Angelvik og Veronica Isabel Pedersen, at de også hadde funnet kjærligheten.

Noe de selv kunngjorde på Facebook i sommer.

Begge fikk fortsette i departementet, men det lå i kortene at det ikke skulle bli lenge. Deler av Angelviks portefølje ble i tillegg flyttet over til næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

SLUTTER: Veronica Isabel Pedersen

Må gå

I dagens statsråd ble det besluttet at Roy Angelvik fortsetter som statssekretær, men nå i full post for den nye fiskeriministeren Harald Tom Nesvik.

Kjæresten Veronica Isabel Pedersen må slutte, og forlater regjeringskvartalet for godt i denne omgangen.

Beslutningen har også sammenheng med at Sandbergs da han satt som fiskeriminister også virket som nestleder i Frp - og derfor var utstyrt med to statssekretærer.

Statssekretær Roy Angelvik (Frp), politisk rådgiver Britt Dalsbotten og statssekretær Veronica Pedersen (Frp) følger med når nysjefen, Harald Tom Nesvik, blir intervjuet. Foto: Berit Baumberger

Sykemeldt

For eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (FrP) blir det også endringer. Gruppeleder Anne Bramo er konstituert fra 31- august som ny statssekretær for eldre- og folkehelseministeren i Helsedepartementet.

SMK opplyser at den sittende statssekretæren Line Miriam Sandberg fortsatt er sykemeldt.

LES OGSÅ : Valgforsker: – Sandbergs avgang uheldig for Frp