«En så viktig sak kan ikke ha de skyggene over seg»

MDG, Venstre, Sp og KrF vil ha ny behandling av grønn strek etter Adresseavisens avsløringer knyttet til tomter i Trondheim. – Behandlingen var ikke vårt bystyre verdig, sier Sp's Marte Løvik.

Senterpartiets Marte Løvik (t.h) mener grønn strek-saken må behandles på nytt. Sissel Trønsdal (Ap), tror Ap kommer til å bli enig før bystyrebehandlingen. 

Riksadvokaten ga i vår Adresseavisen innsyn i avhørene av mangeårig Ap-topp, Rune Olsø og tidligere gruppeleder i Ap, Geir Waage. Det viste seg i bakgrunnsmaterialet Adresseavisen fikk tilgang til fra Økokrim, at det var Olsø som hadde gjort store deler av forarbeidet til grønn strek, og til og med skrevet store deler av selve vedtaket i den viktige saken om byutvikling og grønn strek. Dette ble videreformidlet til Aps gruppe, av Olsøs daværende venn, Geir Waage, uten at andre i Ap-gruppa eller bystyret visste om hans rolle. Avisens avsløringer gjorde at ordførerkandidat for Venstre, Erling Moe straks rykket ut og sa at bystyret var ført bak lyset i denne saken.