Trøndersk fotballtrener dømt til fengsel:

Får ikke trene barn og unge på ubestemt tidspunkt etter dom

En trøndersk fotballtrener er dømt til elleve måneders fengsel etter å ha oppbevart nakenbilder og montasjer av noen av guttene han trente.

Advokat Arve Opdahl sier at klienten tar betenkningstid etter å ha fått dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.   Foto: Ola Vatn.

Den tiltalte fotballtreneren fra Trøndelag nektet straffskyld etter tiltalen da han møtte opp til hovedforhandling i Sør-Trøndelag tingrett. Påtalemyndigheten mente han hadde begått straffbare forhold mot totalt sju fornærmede fotballgutter fra to trønderske idrettslag. Nå er han dømt til elleve måneders fengsel for fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn, for å ha utvist seksuelt krenkende adferd mot barn under 16 år og for å utvist skremmende, plagsom eller hensynsløs adferd.