Slik vil Rita styre den nye kommunen

Om litt over ett år blir Klæbu en bydel i Trondheim. Torsdag kveld skal bystyret vedta en ny politisk organisering.

Her skriver klæbuordfører Kirsti Tømmervold (Ap) og trondheimsordfører Rita Ottervik (Ap) under på intensjonsavtalen om kommunesammenslåing i 2016. Nå er det bare litt over ett år igjen før Klæbu blir en del av Trondheim kommune. 

  • Parlamentarisme og byregjering
  • Mer åpenhet og innsyn i den politiske behandlingen
  • En ny komité for organisatoriske saker
  • Kontrollkomiteen endrer navn til kontrollutvalget og utvides med to personer

Slik vil ordfører Rita Ottervik (Ap) endre den politiske styringen av Trondheim. Parlamentarisme og innføring av byregjering som erstatning for dagens formannskap, skal først behandles av det nye kommunestyret i oktober neste år. De andre sakene skal behandles i bystyret i Trondheim torsdag kveld.