Støtteordning for elbil-eiere ble vellykket:

Nå kan 2200 flere trondhjemmere lade bilen hjemme

Trondheim kommunes støtte til anlegg for lading av elbiler i boligselskap har vært en suksess. Nå foreslår SV en landsomfattende tilskuddsordning for at flere beboere i borettslag og sameier skal kunne skaffe seg elbil.

Slik ser et ladepunkt for elbiler ut. Fra venstre Lars Haltbrekken (SV) Ståle Langolf i Elbilforeningen, og vaktmester Jens Adolfsen og styremedlem Bernt Kalseth i Vestlia borettslag. SV foreslår at det settes av 250 millioner kroner til en nasjonal støtteordning for lading av elbiler i boligselskap. 

Elbilforeningen ba om at det ble satt av 250 millioner kroner på statsbudsjettet for 2019 til formålet. Det kom ikke med i regjeringens budsjettforslag. Nå har SV ført det inn i sitt alternative budsjett, og håper støtteordningen kan bli realisert gjennom budsjettforhandlingene senere i høst.