Kristin og Camilla får politisk støtte til å få tilrettelagt sykepleiepraksis:

- Universitetet er rigide regelryttere

Trøndelag står foran en stor sykepleiermangel i årene framover. Derfor må det legges til rette for at det er mulig å bo i Trøndelag og studere sykepleie på deltid, mener flere politikere.

Familie i Stjørdal: Kristin Bjørgen (t.h.) sier det er umulig for henne å være 16 uker i Mosjøen fra 2. januar til 20. april. - Jeg har unger og jobb i Stjørdal, sier hun. Her er hun sammen med mannen sin, Anders Øiaas og sønnen Vetle (8). Yngstejenta på fire ville ikke være med på bildet.  Foto: aagot opheim

Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) i Stjørdal reagerer på at praksisordningen for sykepleierstudenter ved Nord universitet gjør at flere vurderer å slutte. Han syns det er rart at de ikke får ha praksis i nærheten av der de bor. Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol og fylkesordfører Tore O. Sandvik kaller det rigid regelrytteri.