- Den som skal slukke lyset på norsk sokkel, er ikke født ennå

Det sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp). Torsdag tildelte han NTNU og Sintef et nytt forskningssenter som skal gjøre norsk petroleumsvirksomhet mer miljøvennlig.

Kake: Visekonsernsjef i Sintef, Reidar Bye, senterleder for det nye forskningssenteret LowEmission Malin Torsæter, olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg samt prorektor for forskning ved NTNU, Bjarne Foss, kunne torsdag feire med bløtkake etter at nyheten offisielt var sluppet.  Foto: Mariann Dybdahl

Møterommet ved varmeteknisk laboratorier hos NTNU-Sintef på Gløshaugen var flankert med blå ballonger i anledning nyheten om at NTNU og Sintef, i sterk konkurranse med Bergen og Christian Michelsen Research, er tildelt et nytt forskningssenter.