Enstemmig styre og nominasjonskomite i Ap torsdag kveld:

Ordfører Rita Ottervik snakker ut etter den vonde konflikten

Ap er nå enige om en løsning. Ordfører Rita Ottervik sier at prosessen har vært en påkjenning.

Rita Ottervik forklarer med sine ord hva konflikten har bestått i. 

Adresseavisen har i flere uker nå fortalt om en bitter og intens konflikt i Trondheim Ap, som har vært så heftig at sentrale støttespillere rundt ordføreren har sagt at hun kunne komme til å trekke seg. Rita Ottervik selv har imidlertid ikke villet si noe, og samtidig som hun har vært midt i den tøffeste konflikten i Trondheim Ap på 20 år, har hun vært barnepasser i Tønsberg for en nyoperert søsters små barn. Men nå snakker hun. Det betyr at partiet har kommet til en løsning, og at Rita Ottervik tar fire år til, om hun blir valgt. Styret i Trondheim Ap vedtok torsdag kveld en enstemmig innstilling for et forhandlingsmandat etter valget, for fem heltidspolitikere. Senere på kvelden vedtar nominasjonskomiteen en enstemmig liste, før nominasjonsmøtet etter alle solemerker vedtar lista 29. januar.