Striden ved Nord universitet:

- Vond og vanskelig kritikk

Styreleder Vigdis Moe Skarstein ved Nord universitet møter knallhard kritikk etter at rektor gikk på dagen fredag. Her svarer hun på kritikken.

Styremøte i januar: Statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø (V), møtte styret ved Nord universitet for å ta opp den alvorlige situasjonen hun mente universitetet er i. Én uke etter gikk rektor Bjørn Olsen (fremst til høyre) på dagen. Det har før til massiv kritikk mot styreleder Vigdis Moe Skarstein (med ryggen til på høyresiden av styrebordet).  Foto: Richard Sagen

Fredag gikk rektor Bjørn Olsen av etter en lang periode med kritikk av kvaliteten ved Nord universitet. Flere medier i Nordland skriver at samarbeidsproblemer med en detaljstyrende styreleder er grunnen til avgangen.