Alvorlig, sier professor:

LO i Trondheim med kontroversiell invitasjon

LO i Trondheim har invitert regimetro fagforeningstopper fra Venezuela. – Jeg var selv og besøkte Venezuela og snakket med folk. Jeg har ikke grunnlag for å si at fagbevegelsen i Venezuela ikke er fri, sier LO-leder, John Peder Denstad.

Onsdag denne uka snakker Venezuelas president Nicolas Maduro fra balkongen i presidentpalasset. Opposisjonslederen, Juan Guaido har nå erklært seg som president, i påvente av nyvalg, med Trumps støtte. 

LO i Trondheim og LO i Oslo høster kritikk etter at de har invitert leder av Venezuelas største fagbevegelse, Wills Rangel, som også er styremedlem i det statlige oljeselskapet PDSVA. I en kronikk i VG, sier Roar Nerdal at det er skammelig at LO har invitert representanter for makta i et land der faglige rettigheter brytes.