Tidligere kjemisk kastrert overgrepsmann pågrepet og siktet for voldtekt av gutt

For 16 år siden ble 50-åringen dømt til forvaring etter å ha forgrepet seg på en ti år gammel gutt. Nå er han pågrepet og siktet for det samme.

Sist den overepssiktede mannen ble pågrepet i 2002, beslagla politiet store mengder overgrepsbilder og -filmer. Her er Geir Olav Granbo, nå pensjonert, avbildet på rommet hvor politiet oppbevarte beslaget i den gamle politistasjonen i Kongens gate.  Foto: Nils Toldnes, Adresseavisen

Mannen, som tidligere har omtalt seg selv som pedofil, er nå siktet for voldtekt av barn under 14 år. Den fornærmede er en gutt i barneskolealder. Politiet mener at gutten har vært utsatt for flere overgrep, ifølge en fengslingskjennelse fra 5. januar. Mannen ble i fengslingsmøtet samme dag varetektsfengslet i fire uker.