Tidligere dommer advarer om rettssikkerheten i Leon-saken

- Varslingsreglene gjør at det etableres en form for privat domstol, hvor enkeltpersoner avsier en dom uten ankerett, advarer tidligere dommer, nå LO-advokat, Rune Lium.

Tidligere tingrettsdommer, nå LO-advokat, og Ap-medlem sier at varselsaker i organisasjoner kan brukes i en maktkamp og advarer mot at behandlingen blir en slags kafkaundersøkelse der innsyn og kontradiksjon bare blir fine ord. 

Adresseavisen har tatt kontakt med Lium i forbindelse med saken om Leon Bafondoko. Bafondoko fikk en skriftlig advarsel for angivelig å ha «legitimert» skjellsord, og hele nominasjonsmøtet i Trondheim Ap fikk beskjed om at det forelå en varselsak mot Bafonkondo, uten at det ble konkretisert hva det varselet handlet om. Ap har senere beklaget dette, men AUF har ikke villet beklage noe i saken.