Ultralyd viser finansministeren hvorfor NTNU vil ha ny campus

- Det er jo ikke langt mellom Dragvoll og Gløshaugen, sier finansminister Siv Jensen (Frp). Hun later som om hun ikke forstår hvorfor NTNU vil samle universitetet ved Gløshaugen.

To ting en lege må ha i lommen: Hjertespesialist og førsteamanuensis Håvard Dalen har et stetoskop i den ene hånden. Med den andre viser han fram en ultralydskanner som legen kan ha med seg i lommen for å sjekke hvordan det ser ut inne i kroppen til pasienten. Finansminister Siv Jensen ble synlig impoenert da hun fikk høre at medisinstudenter med skanner gir en mer presis diagnose enn hjertespesialister uten. 

Finansministeren har hatt en spennende dag på jobben. Hun har besøkt en ultralydlab på NTNU og møtt folk som forsker på ultralyd i menneskehjerter, i nyfødtmedisin og i oljeinstallasjoner for å se hva som skjuler seg inne i menneskekroppen eller bak stålrør. Ultralydlabben hører til forskningssenteret Cius (Centre for innovative ultrasound solutions). Senteret forsker på ultralyd i helse, olje og gass og maritim sektor.