Her kikker serievoldtektsmannen inn vinduet til unge kvinner. Lovlig, ifølge Høyesterett

Stalkingen er ikke straffbar så lenge kvinnene ikke visste at de ble overvåket, ifølge en fersk høyesterettsdom. Statsadvokat Kaia Strandjord reagerer og ønsker en lovendring for å beskytte kvinner og barn.

6. januar lusket 39-åringen rundt diverse studenthybler i Trondheim. Han visste imidlertid ikke at politispanere fulgte ham og filmet det han gjorde. Han ble pågrepet to dager etter.  Foto: Politiet

40-åringen er dømt for flere grove voldtekter, seksuell omgang med mindreårige, voldtektsforsøk og blotting. I 2004 ble han dømt til ni års forvaring for en grov overfallsvoldtekt og tre voldtektsforsøk i Trondheim, alle mot fremmede kvinner han overfalt på gata. I perioden før han ble pågrepet, skapte han voldtektsfrykt i byen. I 2002 ble han dømt til fire års ubetinget fengsel for to voldtekter i Nord-Norge. De fornærmede var henholdsvis 13 og 16 år gamle.