Straffesaken mot Lerøy Midt

Lerøy Midt-direktør: Vet ikke hvorfor oppdrettsanlegget fikk dramatisk mye lakselus

- Jeg spekulerer fortsatt på hva det var som traff oss, hvorfor det oppsto en slik dramatisk oppblomstring av lakselus på kort tid.

Tirsdag forklarte administrerende direktør i Lerøy Midt, Sven Amund Fjeldvær seg i straffesaken mot selskapet. "Som du ser av lusetellingen under så har vi en særdeles utfordrende situasjon nord for Frøya, hvor lusa kommer tilbake fortere enn vi klarer å avluse", skrev han i en e-post til selskapets styreleder da luseinvasjonen sto på som verst i august 2016.   Foto: Rune Petter Ness

Da administrerende direktør Sven Amund Fjeldvær i Lerøy Midt vitnet i straffesaken mot selskapet han leder, uttrykte han usikkerhet om årsaken til lakselus-angrepene sommeren 2016, og avviste samtidig at Lerøy Midt ikke hadde gjort tilstrekkelig for å hindre skadene på og tapet av store mengder fisk.