Ordfører Ottervik: - Ingen under 14 år skal tvinges til Spektrum

Ordfører Rita Ottervik slår fast at alle under 14 år skal trene i sine bydelshaller. For bruken av Kolstad Arena mener hun fylkeskommunen - som eier hallen - må på banen.

- Det skal være plass til alle dem under 14 år, som driver breddeidrett, i bydelshallene, sier ordfører Rita Ottervik.  Foto: Christine Schefte

Det var i tirsdagens Adresseavisen at flere klubber fryktet at idrettsbarna ble tvunget til Trondheim Spektrum etter at kommunen kutter støtten til kjøp av halltid i fylkeskommunale og private haller, som Kolstad Arena og Utleirahallen, fra 2,2 millioner kroner til 300 000 kroner. Samtidig er det bestemt at kommunen skal øke rammen for kjøp av halltid i Spektrum med 13 millioner kroner årlig, med en virkning på 3,25 millioner allerede i 2019.