Trine Skei Grande (V) svarer biskop og preses om Abbasi:

- At ingenting av det vi ble enige om i asylavtalen slår inn her, er underlig

At Abbasi-barna ikke er barn lenger, gjør det bare enda mer opplagt at deres sak burde blitt vurdert uavhengig av deres mor, mener Venstre-leder og statsråd Trine Skei Grande.

- Er de voksne nok til å bli sendt alene til Afghanistan, er de voksne nok til å få sakene sine vurdert uavhengig av de voksne, sier Trine Skei Grande, som har latt seg undre over vurderingene i Abbasi-saken. Her med fylkestopp Tove Eivindsen og Erling Moe på vei til omvisning i Klemenskirken  Foto: Vegard Eggen

Kulturminister og Venstre-leder, Trine Skei Grande, sier hun ikke forstår at hensynet til barns beste ikke har slått inn i Abbassisaken. I dette intervjuet svarer Grande på brevet fra preses Helga Byfuglien og Nidaros-biskop Herborg Finnset - og hun går til angrep på Trondheims-ordfører, Rita Ottervik.