17-åring mistenkt for å ha kastet 6-åring fra taket på Tate Modern

Britisk politi har pågrepet en 17-åring, mistenkt for å ha kastet en seks år gammel gutt ned fra takterrassen i ellevte etasje på museet Tate Modern i London.

Saken oppdateres.

Seksåringen, som er fransk og var på besøk i London sammen med familien, ble funnet på taket av galleriets sjette etasje søndag ettermiddag.

Politiets etterforskningsleder John Massey betegnet mandag kveld guttens tilstand som kritisk, men stabil.

17-åringen som mistenkes for å ha kastet gutten ned ble holdt tilbake av andre besøkende på takterrassen, før han ble overlatt til politiet da de ankom. Han satt mandag kveld i politiets varetekt.

LES OGSÅ: To personer alvorlig skadd etter frontkollisjon på E39 i Hemne

Ifølge Massey er det ingen kjent relasjon mellom den pågrepne tenåringen og gutten.

Uklart motiv

– Dette blir håndtert som en isolert hendelse, uten noe åpenbart motiv, sier han.

Politiet ber alle som var vitne til hendelsen, eller som så noe som virket mistenkelig i tiden før, om å melde seg.

– Mine folk er svært interessert i å snakke med dere dersom dere så en mann med underlig, mistenkelig eller bekymringsfull oppførsel en time eller to før hendelsen, på eller nær takterrassen, sier han.

Flere vitner

Tate Modern var Storbritannias mest populære turistattraksjon i 2018 med 5,9 millioner besøkende, skriver BBC. Det er en storslått utsikt fra toppen bygningen, og mange tar turen opp til 11. etasje for å skue ut over London. 6-åringen ble kastet ut fra en slik utsiktsplattform.

47 år gamle Nancy Barnfield befant seg på Tate sammen med en venn da hun hørte et høyt smell, ifølge det britiske nyhetsbyrået (PA). Deretter så hun en kvinne som ropte «Hvor er sønnen min? Hvor er sønnen min?».

Flere andre var også vitne til hendelsen og forteller om panikk- og sjokkpreget stemning.

På forsiden nå