Erna Solberg vil ikke love campus og Ocean Space:

- Det vil være helt urimelig om statsministeren skulle løpe rundt og lekke

Statsministeren vil ikke kvittere ut verken Ocean Space eller et samlet campus. Men hun er tydelig på at Høyre er like opptatt av forskning og utvikling som det Venstre er.

- Jeg vil ikke at journalister legger ord i munnen på meg, svarer statsminister Erna Solberg på spørsmål om hun brenner for NTNU-campus i Trondheim. - Det er ingen grunn til å tro at denne  regjeringen ikke har høy prioritet på begge prosjekter, sier hun.  Foto: Kim Nygård

Adresseavisen har tidligere i sommer skrevet at sentrale kilder mener det er stor fare for at campus utsettes. Noe av problemet er at både Ocean Space Centre og et samlet NTNU på Gløshaugen - campus - kommer samme år. Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande bekreftet overfor Adresseavisen intern dragkamp om dette i regjeringen, og lovet at Venstre skulle kjempe for at begge prosjektene kommer på plass i statsbudsjettet. Dragkampen skjer i slutten av august