Skolen hadde formell samtale med terrorsiktet etter at elev ytret bekymring

Etter at en elev ytret bekymring om den nå terrorsiktede Philip Manshaus, hadde skolen både formelle og uformelle samtaler med 21-åringen. Det bekrefter Fosen folkehøgskole.

Rektor Arnhild Finne.  Foto: Truls Lereggen

«Det stemmer at en elev tok kontakt med Kenneth, som både er lærer på linja og inspektør for å diskutere den aktuelle eleven. Etter dette ble det gjennomført flere både formelle og uformelle elevsamtaler med ham hvor det ikke kom frem noe uvanlig eller annerledes. Vi har dermed ikke fanget opp noe urovekkende i den perioden han var elev hos oss. På spørsmål om han har forandret seg i løpet av året, har jeg ingen kommentar annet enn at det ikke er uvanlig at unge mennesker endrer seg i løpet av et år på folkehøgskole. Det var som sagt ikke noe uvanlig», skriver rektor Arnhild Finne i et svar til Fosna-Folket på epost.