Hun vil bli NTNU-rektor etter Gunnar Bovim

Anne Borg kommer til å stå på søkerlista når NTNU lyser ut rektorstillingen. Onsdag overtar hun som konstituert rektor.

Søker på rektorstillingen: Anne Borg blir onsdag konstituert som rektor ved NTNU.: - Jeg har god kunnskap om NTNU og om sektoren, og bør ha alle forutsetninger for å gjøre en god jobb, sier den nye rektoren.  Foto: THERESE ALICE SANNE

Anne Borg er fysiker og har vært på NTH og NTNU det meste av livet fra hun kom til Gløshaugen som sivilingeniørstudent i 1977. Om en måned fyller hun 61 år og har alltid sagt at hun skal jobbe til hun blir 70. Nå vil hun bli rektor for Norges største universitet og dermed toppleder for bortimot 50 000 mennesker. Fra onsdag er hun konstituert og kommer nok til være rektor ut året uansett hvem som blir tilsatt.