Sjekk din kommune

Dette er ordførerkampene i Trøndelag

Det går mot store endringer av både maktforhold og ordførere i Trøndelag. Slik er ståa i din kommune før du skal velge din kandidat.

Noen kommer, noen går: Det er uvisst hvem som blir ordfører etter valget i flere kommuner. Fra venstre Jorid Jagtøyen (Sp-utfordrer i Melhus), Olav Øie (Ap-ordfører Rennebu), Arnhild Holstad (Ap-ordføere Namsos), Ivar Vigdenes (Sp-ordfører Stjørdal), Bjørn Arild Gram (Sp-ordfører Steinkjer), Bente Estil (Ap-ordfører Lierne), Finn Olav Odde (Sp-utfordrer Ørland), Ida Stuberg (Sp-ordfører Inderøy)  Foto: Adresseavisen

Ved sist kommunevalg var det mulig å stemme i 47 kommuner. Da ble utfallet 24 Ap-ordførere, 19 fra Sp, tre fra Høyre og en fra fellesliste. I årets valg er antallet kuttet ned til 38, og det vil bli politiske forandringer flere plasser.