Fylkesmannen: Trondheim får ikke lov å innføre lobbyregister

Fylkesmannen mener Trondheim ikke har en god nok begrunnelse for å innføre lobbyregister. - Siste ord er ikke sagt, sier Venstres Erling Moe. - Lykke til, sier Høyres Ingrid Skjøtskift.

- Lobbyregisteret ville gjort at Geir Waage var forpliktet til å loggføre innspillene fra Olsø, sa Venstres Erling Moe da bystyret vedtok det i desember 2018. Nå har Fylkesmannen opphevet vedtaket fra bystyret.   Foto: Mariann Dybdahl

Som den første kommunen i Norge vedtok Trondheim å innføre lobbyregister i desember i fjor. Det skjedde fordi Arbeiderpartiet snudde i saken, og likevel ønsket et lobbyregister - etter det som kom fram i kjølvannet av Kystad-saken. Men et lobbyregister er nytt og uavklart rettslig farvann, som også kommuneadvokaten i Trondheim har understreket.