- Hvem saltes det egentlig for på sykkelveiene? Ikke for oss syklister i hvert fall

Frustrerte vintersyklister i Trondheim ønsker svar på hvorfor sykkelveiene saltes, når piggdekk og brøyting fungerer like bra. Uten å skade sykkel og vegetasjon.

Syklet på vinterføre i 15 år: Nils Ludvig Brandtzæg ser ingen poeng i at kommunen drifter sykkelveiene i Trondheim med salt, når det ødelegger vegetasjon og vintersyklister flest uansett bruker piggdekk, som gir godt feste på brøytet vei. - Jeg har ikke noe imot salting på veier, jeg forstår det trengs i forbindelse med piggforbruk og svevestøv. Men på sykkelveiene er det en annen sak, sier han.  Foto: Kine Tømmerdal

Etter at Adresseavisen skrev at stadig flere trær langs sykkelveiene dør på grunn av veisalt, har flere syklister tatt kontakt, og tydd til kommentarfeltene for å presisere at de ønsker innvirkning på måten sykkelveiene skal driftes på vinterstid.