Sterke anklager fra Høyre sentralt mot lokal Høyre-topp:

Høyre har åpnet eksklusjonssak mot framtredende medlem

Høyre har gått til det høyst uvanlige skrittet å åpne eksklusjonssak mot et medlem. Adresseavisen har fått innsikt i dokumentene som viser hva som ligger bak den alvorlige saken i Trøndelag Høyre.

Valgkampen 2015 skulle Einar Aaland (th), i følge varselet fra Tom Myrvold, ha boikottet. Det var feil, fastslår organisasjonsgruppa. Her er Aaland i valgkampmodus med nåværende fylkesmann Frank Jenssen og stortingsrepresentant, Linda Hofstad Helleland. Helleland skal nå være med å avgjøre Aalands framtid i Høyre på et møte 14. oktober. 

Denne saken handler om Einar Aaland, en familiefar fra Bjugn, et aktivt medlem i lokalsamfunnet, håndballtrener, og en idealist som bruker fritida på å jobbe for partiet Høyre. Ifølge støttespillere i partiet Adresseavisen har snakket med, er han det beste som har skjedd Høyre i Bjugn/Ørland på lange tider. Det er ikke det eneste som sies. Han er også en mann som av mange oppfattes som et gnagsår, både internt i Høyre og i andre parti. Utrettelig har han særlig mast om uheldige økonomiske disposisjoner i forkant av at Bjugn og Ørland skulle sammenslås. Selv innrømmer Einar Aaland: