Statsbudsjettet 2020

Slik vil statsbudsjettet gjøre at du kan leve mer klimavennlig

Statsbudsjettet har flere poster som vil gjøre det lettere for menigmann å leve klimavennlig, mener Ola Elvestuen. Som eksempler nevner han billigere kollektivtransport, elektrifisert trønderbane med hyppigere avganger og fem flere liggevogner på jernbanen.

Klima- og Miljøminister Ola Elvestuen og regjeringen setter av 50 millioner kroner til lavere kollektivtransport-priser i Trondheimsområdet. Følger lokale myndigheter opp, blir det billigere å ta buss.   Foto: Rune Petter Ness

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen valgte Trondheim som sted for framleggelsen av statsbudsjettet 2020. Nærmere bestemt båtbyggerbedriften Selfa Arctic på Dora. Selfa inngår i en gruppe som tidligere har fått statsstøtte til å utvikle utslippsfrie hurtigbåter.