Bjugn-ordføreren bekrefter hemmelige Ap-samtaler:

- Det var avtalt før møtet at vi skulle foreslå Myrvold som ordfører

Tom Myrvold og hans støttespillere hadde flere møter med Ap i uka etter valget. Det var enighet i opposisjonsgruppa (Ap, SV og MDG) om å foreslå Myrvold som ordfører, til tross for avtalen mellom Sp og Høyre.

- Tom Myrvold og partiet hans tok tidlig kontakt med Ap og ønsket en videre dialog. Støttespillere av Myrvold hadde prosess med oss før kommunestyremøtet. Det var avtalt i opposisjonsgruppa før møtet at vi skulle foreslå han som ordfører, sier Bjugn-ordfører Ogne Undertun (t.v.). Her sammen med Tom Myrvold. Bildet er tatt ved en annen anledning.   Foto: Kristian Helgesen

Bjugn-ordføreren bekrefter nå til Adresseavisen at det var lagt planer før kommunestyremøtet 3. oktober, som endte med at Tom Myrvold (H) ble valgt som ordfører og Ogne Undertun (Ap) ble varaordfører. Dette utfallet var overraskende for de fleste ettersom Sp og Høyre skrev samarbeidsavtale allerede klokken 20 på valgnatten.