Dette er varslene mot ansatte ved Institutt for historiske studier, NTNU:

«Jeg gruer meg til å gå på jobb. Hver dag»

Ansatte ved Institutt for historiske studier varsler om trakassering, utskjelling, redsel og frykt. Adresseavisen har fått innsyn i om lag 20 varsler om kritikkverdige forhold de siste årene.

Institutt for historiske studier: Bak denne døra på Dragvoll har arbeidsmiljøet i flere år vært elendig. De siste fire-fem årene har det kommet inn om lag 20 varsler om kritikkverdige forhold på instituttet.   Foto: Espen Bakken

Én ansatt er så redd for enkelte kolleger at vedkommende krever å møte én og én sammen med leder og to sikkerhetspersonell i et ribbet rom. Andre varsler om at de blir skjelt ut, fortalt at de ikke er verdt noe, blir regnet som naive eller at instituttet blir sammenlignet med Nazi-Tyskland.