«Send nudes»:

Elevene på Lade fikk se en film som gjorde dem sinte. Nå skal den vises på flere skoler i Trondheim

I vår fikk elevene på Lade teste ut et helt nytt digitalt undervisningsopplegg for å unngå spredning av nakenbilder. Videoen har satt sine spor hos fjortenåringene.

Elevene på Lade gikk i åttende klasse da de fikk se filmen «Hvem ødela livet til Klara?» som hjemmelekse. Foran fra venstre: Elvira Werenskiold (14) Sanna Dale (14) Oline Ysland-Kallien (14) Bak fra venstre: Erling Johannes Rinnan Green (14) Alexander Lind Fausel (14) Isak August Gjevik Knudsen (14) Johanne Berg, lærer.  Foto: Espen Bakken

- Jeg kjenner folk som har sendt nakenbilder og andre som har blitt tvunget til å sende det. Det er jo ikke overraskende. Flere har sagt at de ikke vil være kjipe og da er det lett å bli overtalt, sier Elvira Werenskiold.