Gabriela (24) og Agnieszka (29) var best i Trondheim på å kutte ut plast i hverdagen

Gjennom to uker med kutting av plastforbruk ble Trondheim soleklar vinner og Oslo den desiderte taperen.

Gabriela Kazimiera Warden (t.v.) og Agnieszka Wesolowska ble den beste husholdningen i Trondheim. Premien var en matkasse med grønnsaker, noe som ifølge Warden var midt i blinken for dem da de er vegetarianere.   Foto: Terese Samuelsen

Tidligere i høst skrev Adresseavisen om Plastutfordringen, en konkurranse i regi av Framtiden i våre hender og Ducky. Gjennom to uker skulle til sammen 100 husholdninger i Trondheim, Oslo, Lillehammer, Kristiansand og Tromsø konkurrere om å kutte ut mest daglig plastbruk. Gjennom forskjellige aktiviteter, ble husholdningene gitt et visst antall poeng. Og da de to ukene var omme, viste det seg at Trondheim var den soleklare vinneren av konkurransen.