Nord universitet kan miste universitetsstatusen

Nord universitet kan bli det første norske universitetet som mister universitetsstatusen. Ett av doktorgradsprogrammene oppfyller ikke kravene.

Inviterte seg selv: Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø gikk til det uvanlige skritt å invitere seg til styret i Nord Universitet i januar fordi hun mente situasjonen til universitet var alvorlig. Her ønsker styreleder Vigdis Moe Skarstein henne velkommen til møtet.   Foto: Richard Sagen

Doktorgradsprogrammet i studier av profesjonspraksis ved Nord universitet oppfyller ikke kriteriene, mener Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut). Det kan føre til at hele det ferske universitetet i Nordland og nordlige deler av Trøndelag mister statusen som universitet om to år, skriver Khrono.