Charlottenlund-dramaet

- Det er rart at ingen varslet tidligere. Det kan være at noen er redde for å bli kalt tyster eller «snitch»

Elevene delte bekymringer og videoer med hverandre, men varslet ikke politiet eller lærere om 18-åringen med våpen og militæruniform. - Bør være en ryggmargsrefleks, sier fylkesdirektøren for utdanning, Vegard Iversen.

Elevene delte video om magasinlading i nesten to timer før noen varslet de ansatte ved skolen.  Foto: Terje Svaan

Allerede i ni-tida på onsdag begynte elever på Charlottenlund - og andre ungdommer i Trondheim, å se snap-videoen som viser at et magasin blir fylt med skarpe skudd. Klokka ti kom elevene på skolen og observerte at den 18 år gamle militærkledde mannen var på skolen og hadde med seg både kniv, våpenmagasin og en bag. Først like før klokka 11 slapp bekymringen ut av elevbobla, da en elev ved vg 2 varslet læreren sin, som meldte fra til administrasjonen.