Debatt om førerkortreglene:

Venstrepolitiker tar kampen mot manuelt gir direkte til samferdselsministeren

Jon Gunnes (V) i Transport- og kommunikasjonskomiteen støtter Autoriserte trafikkskolers landsforbund i at det trengs en regelendring for manuelt gir i trafikkopplæringen.

Jon Gunnes sier han skal i møte med statsråden og flere av stortingets samferdselspolitikere på onsdag. Han har allerede meldt inn dette som en sak, sier han til Adresseavisen.   Foto: Christine Schefte

Mandag meldte Adresseavisen om trafikklærer Andreas Salberg Jensen fra Stjørdal, som har sendt e-post til samferdselsministeren og mener «manuelt gir hører til i steinalderen». Autoriserte trafikkskolers landsforbund (ATL) ønsker at flertallet kjører opp til automat, og mener en regelendring for manuelt gir må til.