Eikrem-saken fører til diskusjon på neste styremøte

– Det kan ikke forsvares dersom NTNU-ansatte kommer med lovstridige ytringer, sier NTNU-rektor Anne Borg. Hun understreker at studentene ikke skal utsettes for diskriminering og trakassering.

Rektor Anne Borg tar opp spørsmål rundt ytringsfrihet og akademisk frihet for NTNU-ansatte på neste styremøte.  Foto: THERESE ALICE SANNE

Ytringsfrihet, akademisk frihet og hvordan NTNU-ansatte kan uttrykke seg offentlig blir sak for neste styremøte på NTNU. Bakgrunnen er førsteamanuensis Øyvind Eikrem på NTNUs Institutt for sosialt arbeid. Før helga ble det kjent at han skal ha brukt psevdonym på sosiale medier. Gjennom en hemmelig Facebook-konto har han hisset opp rasistiske nettdebatter, skrev Filter Nyheter. Flere NTNU-ansatte skal ha kjent til at han brukte psevdonym på Facebook.