Oppdal og Rennebu forbyr overnatting og egne innbyggere å krysse kommunegrensa:

Da det ble ulovlig med overnattingsbesøk i Oppdal, mistet Ståle kundene sine

Bor du i Rennebu, kan du ikke dra til Oppdal uten å havne i 14-dagers karantene. I de to kommunene må innbyggerne ha gyldig grunn for å krysse kommunegrensa.

Turistsvikt og handelssvikt: Ståle Flotten er permittert halvparten av arbeidstida. Det er lite folk på sportsbutikken når turistene er borte.Han er en del av statistikken i den trønderske kommunen med høyest arbeidsledighet.  Foto: Richard Sagen

Men krisetiltakene koster. Fjellbygda Oppdal har den høyeste arbeidsledigheten i Trøndelag med 13,5 prosent. For tre uker siden (3. mars) var bare 1,8 prosent uten arbeid. I Rennebu har arbeidsledigheten gått fra 3,2 prosent til 8,6 i løpet av mars måned.