Foreldrene kjører pasienter med mulig koronasmitte. Hjemme har de en lungesyk sønn

Hver dag lever Bente Kvernberg og Rune Vitsøe med frykten for å dra med seg koronaviruset hjem til sin to år gamle lungesyke sønn. Begge jobber i ambulansetjenesten og har ingen sympati med de som klager over at hyttepåska ryker.

Bente Kvernberg og Rune Vitsøe er begge ambulansearbeidere. De ser effekten av koronaviruset på nært hold og lever med frykten for at de drar med seg smitten hjem til sønnene Sondre (5) og Simen (2). Yngstemann har en lungesykdom som gjør at han er i risikogruppen.   Foto: Kim Nygaard

Hjemme på gården i Melhus er hverdagen blitt et ekstra krevende puslespill for Bente Kvernberg (37) og Rune Vitsøe (43). Begge er ambulansearbeidere i turnus, og nå er ikke barnehagen det beste stedet for toåringen som er lungesyk og i risikogruppen for koronasmitte.