Revidert nasjonalbudsjett:

- Et rikt land som Norge må utdanne sine egne leger

- Norge trenger både leger og sykepleiere, og NTNU utdanner gjerne flere, sier dekan på medisin og helsevitenskap.

Vi gjerne ha flere studenter: Dekan Björn Gustafsson på Fakultet for medisin og helsevitenskap tar gjerne imot flere studenter. Han har plass til 40 nye medisinstudenter og 65 sykepleiestudenter.  Foto: Morten Antonsen

Regjeringa legger i revidert nasjonalbudsjett opp til 4000 nye studieplasser fra høsten. 1500 av disse studieplassene blir innen helsefag. I Trondheim er dekan Björn Gustafsson på NTNUs Fakultet for medisin og helsevitenskap klar til å ta imot minst hundre flere studenter enn vanlig. De har plass til 65 ekstra sykepleierstudenter og 40 medisinstudenter i tillegg til studieplassene de allerede har.