USA-ekspert og NTNU-professor:

- Trump er livredd for å se svak ut

President Donald Trump truer med hæren for å slå ned demonstrasjonene i USA. USA-ekspert mener presidenten er uvitende og uinteressert i det som skjer.

Provoserer: President Donald Trump står med Bibelen i hånd utenfor St. John's Church rett ved Lafayette Park og Det Hvite Hus i Washington. Før seansen ved kirka brukte politiet tåregass og gummikuler for å bane vei for presidenten. Fotoseansen har provosert Trumps kritikere kraftig.   Foto: Patrick Semansky / NTB, Scanpix / AP

- Det er et åpent spørsmål hva dette kan føre til. Det er mange våpen i USA. Jeg er bekymret for at folk begynner å skyte, og jeg er mest bekymret for at hvite nasjonalister bevæpner seg for å støtte Trump mot demonstrantene, sier NTNU-professor i statsvitenskap og USA-ekspert Jennifer Leigh Bailey. Hun er selv amerikansk.