Forskningsbyen Trondheim:

- Jeg er hoppende glad - vi har aldri hatt et slikt senter før

- Jeg er hoppende glad, sier NTNU-dekan Ingrid Schjølberg. Da Forskningsrådet fredag delte ut to milliarder kroner, gikk halvparten til Trondheim.

Hoppende glad: Dekan Ingrid Schjølberg og fagmiljøet hennes får en milliard til forskning. Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk får fire nye sentre for forskningsdrevet innovasjon. De skal blant annet forske på autonome skip og kunstig intelligens. 

Trondheim er best i Norge på forskning for å fornye næringslivet. Forskningsrådet har fredag delt ut to milliarder kroner til 22 nye forskningssenter. Ni av disse sentrene blir ledet av NTNU og Sintef. I tillegg er NTNU og Sintef med i flere andre nye forskningssentre. Hvert senter får en årlig bevilgning fra Forskningsrådet på inntil tolv millioner kroner.