Slik fordeler politikerne over 200 nye millioner kroner- Se lista her

Legger tilbake flere millioner til eldre og barnehage, og setter av penger til sommertiltak og nye prosjekter. Over 200 millioner kroner skal brukes. Og en ny park kan stå klar allerede neste sommer.

Flertallet i Trondheim bruker over 200 millioner kroner i sitt reviderte budsjett. 95 millioner kroner er statlige penger, mens resten tas fra disposisjonsfondet. Far venstre: Ola Lund Renolen (MDG), Marte Løvik (Sp), Roar Aas (Ap), ordfører Rita Ottervik (Ap) og Mona Berger (SV)  Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Det kommer frem i de rødgrønne partienes forslag til revidert budsjett for Trondheim inneværende år. Som tidligere skrevet har kommuneadministrasjonen «utsatt» flere politiske satsinger under koronakrisen - uten at politikerne har fått beskjed om det. Tilsammen ble det kuttet cirka 21 millioner kroner. Nå er 11 av disse tilbakeført til driftsbudsjettet til helse og barnehage. Samtidig understrekes det at planlagt bemmanningsøkning innenfor eldreomsorg skal gjennomføres. Det vedtatte prosjektet på toppet bemanning i barnehagen utsettes med oppstart januar 2021. I tillegg tilbakeføres ti millioner kroner fra det som ble tatt fram reisebudsjettet i april.