Strid om nye ordensregler i trondheimsskolen:

Tar ut «kjærlighet» og setter inn «folkeskikk»

Trondheim kommune skal fornye ordensreglementet i skolen. Politikerne i oppvekstkomiteen vil kaste ut ordet «kjærlighet» og la ord som «folkeskikk», «pålegg» og «anvisninger» få komme tilbake.

- Barnesynet gjenspeiles i hvilket språk vi bruker når vi møter elever i skolen, sier varaordfører Mona Berger (SV). Hun ønsker seg vekk fra gamle holdninger og handlingsmønstre som ikke fungerer i skole og oppdragelse.  Foto: Norunn Bergesen

- Vi i SV, og jeg som fagperson og varaordfører, er bekymret for at et politisk flertall i Trondheim vil vedta et skolereglement som fremstår som opptatt av disiplin fremfor relasjon, som er gammeldags og lite villig til å ta inn over seg elevenes egne tilbakemeldinger og eksisterende forskning, sier Mona Berger (SV).