FHI mente hytteeiere i Sverige kunne få reise til egen eiendom. Helsedirektoratet og regjeringen prioriterte annerledes

«Forbannet.» «Urimelig.» «Sviktende respekt for beslutningstagerne.» Hytteeiere spør hvor logikken er i at områder med nærmest ingen koronasmitte skal vurderes samlet med storbyer mange mil unna.

Her legger Einar Rudaa nytt tak på hytta i Värmlandsnäs utenfor byen Säffle, et område med lite bekreftet koronasmitte. Rudaa påpeker at de fleste hytteeiere er godt voksne, og at mange har avsidesliggende hytter. Derfor stusser han over at regjeringen ikke åpner for bruk av fritidsboligen i sommer.  Foto: privat

– Nå koker det. Folk blir forbannet. Det er en total ignorering av en stor gruppe mennesker, sier Einar Rudaa til Aftenposten, og viser til de 12 416 nordmennene med familie som er registrert som eiere av fritidsboliger i Sverige.