– Stadig flere spør om de kan få legge seg senere på kvelden. Nå ser vi på løsninger

Saken om Anne Marie Sandvik (85), som må legge seg klokka ni hver kveld mot sin vilje, har vakt oppsikt etter at Adresseavisen først omtalte den for en uke siden. Nå planlegger kommunen å prøve en vaktordning slik at folk kan få være lengre oppe om kvelden.

Dialog. Kommunaldirektør Helge Garåsen sier at ønsket om leggetid som regel blir løst i dialog mellom bruker og hjemmetjenseten. (Bildet er tatt i en annen sammenheng.)  Foto: Morten Antonsen

– Jeg gruer meg til sommeren. Da må jeg også tilbringe hver eneste dag i senga, sa Anne Marie Sandvik (85) til Adresseavisen 10. juni. Etter at hun brakk lårbeinet er hun avhengig av hjelp fra hjemmetjenesten til å legge seg. Kveldsvaktenes arbeidstid fører da til at hun må legge seg mye tidligere enn hun selv ønsker.