Skolen fikk koronasmitte:

- Det er en stressituasjon akkurat når det skjer

I april fikk Huseby barneskole varsel om en koronasmittet ansatt rett før de skulle åpne etter den nasjonale nedstengningen. I august var to ansatte smittet rett før skolestart. Rektor kaller det en krise. - Men vi har lært så mye av det, sier rektor Inger Sagen Hasselø.

- Barn elsker regler og håndvask er en perfekt aktivitet, smiler lærer i andretrinn, Roger Askimdal. Han bemerker at enkelte utfører såpe, gnikk og skylling på en måte som ville gjort kirurger stolte. Åsne, Lucas, Hiyab, Marita og Berat stiller fornøyd opp bak linjene.   Foto: Sindre Vartdal

I andretrinns-arealet regner elever på hvor mange fingre som vaskes når 18 elever skal få alle sine rene. På fjerde trinn lager elevene podkast om korona. Lite vitner om stresset de to lokale krisene medførte. Etterdønningene sitter i og har gitt en konstant bevissthet ved skolen, som var den første i Trondheim kommune som fikk påvist korona-smitte.