Bystyret godkjente finansieringsavtalen for nybrua på Sluppen

Byggestart for Nydalsbrua på Sluppen kan være et skritt nærmere en realitet etter at bystyret i Trondheim torsdag kveld godkjente finansieringsplanen for brua.

Saken oppdateres.

Bystyret i Trondheim har torsdag kveld godkjent avtalen mellom Trondheim kommune, Trøndelag fylkeskommune og Statens Vegvesen om finansiering og gjennomføring av prosjektet riksvei 706 Nydalsbrua med tilknytninger.

Innstillingen ble vedtatt mot Frps stemmer. Frp stemte imot fordi de ikke aksepterer bompenger som finansieringsform.

Ove Nesje, som er prosjektdirektør i Statens vegvesen Utbygging, sa i en SMS til Adresseavisen tidligere torsdag kveld (før vedtaket forelå):

- Vedtak i Trondheim kommune er en viktig forutsetning, men vi er også avhengig av et like tydelig vedtak i Trøndelag fylkeskommune. Vi er klar til å starte byggearbeidene i høst hvis så skjer. Kontrakt med Skanska Norge AS ble signert før ferien med disse forbeholdene.

Han sier også at dersom det ikke blir positive politiske vedtak så vil prosjektet bli skrinlagt i sin nåværende form. Det vil da også være usikkerhet om når prosjeket på ny kan bli prioritert i Nasjonal transportplan.

Fylkesutvalget i Trøndelag fylkeskommune behandler avtalen 8. september. Fylkesrådmannen har innstilt på at utvalget skal godkjenne avtalen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå