Politikvinnene ble omringet på Hestsjøen:

- Vi har ikke opplevd noe lignende - ikke i nærheten

Politibetjentene Lena Aanensen og Kristine Stølen i Trøndelag politidistrikt ble møtt av ungdommer som nektet å etterkomme deres beskjeder. Tre måneder senere fortalte de justisministeren om den spesielle opplevelsen.

Politibetjentene Lena Aanensen (t.v.) og Kristine Stølen i Trøndelag politidistrikt forteller at de har evaluert Hestsjøen-episoden og sett på om det var noe de kunne ha gjort annerledes.   Foto: Terje Svaan

- Vi er vant med å avslutte fester - det gjør vi ofte. Men vi har aldri tidligere blitt møtt med det vi ble møtt med denne kvelden på Hestsjøen, sier de to politibetjentene, som tirsdag beskrev opplevelsen overfor justisminister Monica Mæland (H) da hun besøkte politidistriktet.